Среща на академичното ръководство на ТУ – Варна с посланика на Швейцария в България Н. Пр. Раймунд Фурер

Посланикът на Конфедерация Швейцария, Негово Превъзходителство Раймунд Фурер, придружен от своя зам.-посланик – Ролф Отт, посети Техническия университет – Варна на 14.03.2024 г. и се срещна с академичното ръководство, в лицето на доц. д-р инж. Христо Ненов, зам.-ректор „Научна дейност и електронно управление” и доц. д-р инж. Мария Маринова, зам.-ректор „Учебна дейност“.

Темата на разговорите обхвана добрите условия за образование и кариерна реализация, предоставяни от Техническият университет – Варна, както и приоритетите, целите и плановете за неговото бъдеще, свързани с участието на научни екипи в развитието на проекти за изкуствения интелект и зелената енергия.

Друг аспект на разговорите беше привличането на чуждестранни студенти и насърчаването на съвместна научно-изследователска дейност с университети от чужбина. Бяха обсъдени и инициативите за сътрудничество с останалите пет университета във Варна, свързани със създаване и внедряване на дълбоко технологични иновации, които да подобрят социално-икономическото развитие на региона.

В края на срещата доц. Ненов връчи на дипломата Почетен плакет „60 години ТУ-Варна“, с реплика на златните апликации от Варненския халколитен некропол и позлатеното лого на университета.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии