Студентка на ВСУ “Черноризец Храбър” бе отличена в конкурс на Министерството на външните работи на България

Студентката на Варненския свободен университет Иванина Димитрова бе отличена в конкурса за слоган на Националната програма за отбелязване на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО, организиран от Министерството на външните работи. Вчера, на церемония в МВнР, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел награди финалистите в конкурса. Като част от наградата студентката ще има възможност да проведе стаж в избрана от нея дирекция на Министерството на външните работи.

Иванина бе отличена за слогана “Сила в единството”. В конкурса тя участва с три свои мотивирани предложения. В надпреварата се включиха студенти от цялата страна, а предложенията им бяха разгледани и оценени от експертна комисия от представители на Министерството на външните работи и на Министерството на отбраната.

„Сила в единството“ е слоган, който подчертава обединението и солидарността между членовете на НАТО, както и важността на единството в борбата срещу общите заплахи и в подкрепата на демократичните ценности. Обосновката зад този избор е, че той илюстрира необходимостта от обединение и сътрудничество сред членовете на НАТО за постигане на обща цел – защитата на мира и сигурността, пише Иванина.

Иванина Димитрова е студент в специалност “Право”, като й предстои да се яви на държавни изпити. Тя е член на Студентския съвет. За нея правото е не просто специалност, а истинско призвание. “Като бъдещ представител на юридическата общност, виждам важността на единството на нашия народ и значението на спокойствието, което идва от увереността, че сме защитени и в мир. Това е и моята мотивация за участието ми в конкурса и съм доволна, че успях да предам това послание на журито, което оцени избора ми”, сподели Иванина.

“Важно е посланията на младите да достигнат до повече хора, защото през погледа на новото поколение виждаме какво означава за тях България – член на НАТО и как да бъдем по-силни в днешния свят на предизвикателства. Победителите в конкурса са пример за това как предаваме ценности между поколенията, но как и младото поколения дава надежда и сила за бъдещето”, коментира Мария Габриел по време на церемонията.

Мотото-победител #НАТОЗащотоСмеПоСилниЗаедно ще бъде част от брандирането на Националната програма с инициативи за отбелязване през 2024 г. на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО и ще бъде използвано включително като таг и хаштаг за публикации в социалните мрежи.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии