Клуб “Еклектика” към Студентския съвет на ВСУ “Черноризец Храбър” дари 1102 лв. на Дома за деца във Виница

Клуб “Еклектика” към Студентския съвет на Варненския свободен университет събра 1102 лева от първата си благотворителна инициатива “Баба Марта с кауза”. Приходите от базара бяха дарени на 1 март 2024 г. на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница.

Базарът продължи от 23 февруари до 1 март 2024 г. в университета и на още три локации във Варна – Социалната чайна, The Center World и AMAKids Варна, където се продаваха ръчно изработени от студентите мартеници, накити, чанти и портмонета от рециклирани материали. Това не само показа творческите способности на студентите, но изрази позицията на клуб “Еклектика” към устойчивостта на материалите за съвременно изкуство, традициите и културата. На всички локации бяха поставени кутии за дарения, с които посетителите да подкрепят каузата.

Клуб “Еклектика” обединява талантливи студенти от Архитектурния факултет на Варненския свободен университет, които творят в областта на дизайна, модата, изобразителното изкуство и литературата. Част от членовете бяха отличени с грамота “Златно сърце” за доброволчество.

Сърцатото семейство на ВСУ “Черноризец Храбър” показа за пореден път своята готовност за съпричастност и подкрепа на благородни инициативи. От своя страна Студентският съвет изрази искрена благодарност към Академичното ръководство на университета, Социалната чайна, танцовото училище The Center World, академия AMAKids Варна и рекламната агенция New Art за подкрепата и съдействието им в организирането на събитието.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии