Представяне на новата книга на Иван Момчев “Дълбоки знаци от премълчаната летопис”- днес от 18 ч.

Представяне на новата книга на Иван Момчев “Дълбоки знаци от премълчаваната летопис”. Събитието ще се състои днес от 18 ч. в Малка Арт зала на Радио Варна.

Иван Момчев е режисьор, писател, съучастник във възстановяването и член-наблюдател на разтурената от комунистическата власт и подменена с БАН през 1947 г. Българска академия на науките и изкуствата – БАНИ.

Автор е на филмови сценарии, както и на романа „Борис“.

Работил е в Министерството на културата – Главна дирекция „Музика“ в тогавашните дирекции „Забавно изкуство“ и „Специални програми“.

Иван Момчев е активен съучредител и организатор на Първия велик събор на българите по света, проведен на 1-3 ноември 2008 година във Варна, когато е избран за главен секретар на Световния парламент на българите.

През 2015 година публикува книгата „Изкуплението на българите до IX в. Духовна матрица и произход“, посветена на хилядолетното развитие на българският език, вяра и духовност.

Новата книга на автора съдържа внимателно подбрани акценти от българската история и очертава трилогия. Задно с „Изкуплението“ и „ Богу мили или не“ и в „Дълбоки знаци от премълчаваната летопис, Момчев се позовава на Херодот, че „ Историята е разказ“. Като само добавя, че тя действително е разказ, обаче с поуките на човечеството. Иначе е празно занимание.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии