Представиха отчета на ОДМВР –Варна за 2023 г.

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев даде добра оценка за работата на дирекцията през отчетния период. Основен акцент той постави върху необходимостта от планирано и системно обучение на служителите, което да доведе до промяна, насочена към обществото. Числата в статистиката не са най-важни, същественото за нас е намирането на  точната формула за решаване на проблемите, поставени от хората. Именно това ще е атестатът за вашата работа. Той подчерта постигнатите от дирекцията резултати в разкриваемостта на   тежки криминални престъпления и престъпления против личността, както и спада на  престъпленията против собствеността, като кражби и грабежи.  Главен комисар Коцев обърна внимание и на работата по сигналите за домашно насилие, които бележат ръст в цялата страна.

Активно противодействие на “битовата” престъпност, интензивна охранителна и превантивна дейност, подобряване на качеството на контрола, осъществяван от средния ръководен състав – това са основните направления на дейност, които директорът на ОДМВР-Варна открои в работата на ръководството през настоящата година.

Гости на формата бяха заместник областният управител, заместник-кметът на общината,  председателят на Окръжния съд, представители на апелативна, окръжна и районна прокуратура, и на други ведомства.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии