Срокът на действие на временната закрила в Република България е удължен до 2025 г.

С Решение № 54 от 25 януари 2024 г. на Министерския съвет, срокът на действие на временната закрила в Република България е удължен до 04.03.2025 г.

Към настоящия момент всички издадени регистрационни карти на чужденци с предоставена временна закрила в Република България са със срок на валидност до 04.03.2024 г. и същите следва да бъдат продължени/подновени след заявено желание от разселеното лице с предоставена временна закрила, което е неин титуляр.

Срокът на регистрационните карти, валидни до 04.03.2024 г., може да бъде продължен както след, така и преди тази дата.

До 31.03.2024 г., пререгистрацията на лицата, които притежават регистрационни карти за временна закрила се осъществява в пунктовете на МВР и в центровете на Държавна агенция за бежанците (ДАБ) в страната.

След 31.03.2024 г., заявление за пререгистрация може да бъде подавано само в териториалните поделения на Държавна агенция за бежанците (ДАБ).

В тази връзка уведомяваме, че до 31.03.2024 г., всички лица, които желаят да продължат да се ползват от правата на лица с временна закрила, могат да подадат писмено заявление, в следните пунктове на територията на обл. Варна:

В сградата на Първо РУ при ОДМВР – Варна – 2 раб. места

В сградата на Трето РУ при ОДМВР – Варна – 2 раб. места

В сградата на Четвърто РУ при ОДМВР – Варна- 2 раб. места

В сградата на ПУ Бяла ПУ Бяла – 2 раб. места

В сградата на Пето РУ при ОДМВР Варна – 2 раб. места

В сградата на РУ Аксаково при ОДМВР Варна – 2 раб. места

В сградата на РУ Девня при ОДМВР Варна – 1 раб. място

В сградата на РУ Провадия при ОДМВР Варна – 2 раб. места

Лицата следва да представят валиден паспорт и валидна регистрационна карта, в която ще бъде отразено удължаването на срока до 04.03.2025 г. Датата ще бъде дописана ръчно от служителя на МВР след отразяване на промените в специализираната информационна система.

В случай, че регистрационната карта е била ламинирана от притежателя ѝ, на лицето ще бъде издадена нова, която не се ламинира.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии