Само за седмица Варненският районен съд наложи наказания на четирима души за държане на наркотици

29-годишен мъж е хванат на 7-ми януари тази година да държи в себе си, без надлежно разрешително, пакетче с метамфетамин. Намереното високорисково наркотично вещество е на стойност 6 лева, като представлява маловажен случай. По силата на постигнато и одобрено споразумение му бе наложено наказание „глоба“ в размер на 800 лева.

При друг маловажен случай на държане на наркотик на 34-годишен бе наложена глоба в размер на 500 лева. Той е засечен на 23 януари т.г. с марихуана в себе си, на стойност около 7 лева.

32-годишен мъж, неосъждан досега, е установен при проверка на 17 януари тази година във Варна да държи без надлежно разрешително марихуана, като откритото у него наркотично вещество е оценено за около 500 лева. В бързо производство, за конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Също за държане на високорискови наркотични вещества, Варненският районен съд наложи ефективно наказание от 7 месеца лишаване от свобода на 35-годишен. На 13 май миналата година у него са открити опаковки с метамфетамин и хероин, на обща стойност за около 100 лева. Подсъдимият има предходна съдимост.

Веществените доказателства по делата – остатъците от наркотичните вещества се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебните актове са окончателни и влизат в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии