Заместник-кметът Снежана Апостолова взе участие в среща с представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България и неправителствени организации

Заместник-кметът на Община Варна Снежана Апостолова взе участие в среща с представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България /ВКБООН/ и неправителствени организации от морския град, които работят по проекти за подкрепа и интегриране на бежанците и насърчаване на социалното им сближаване в общността.

Пет са основните приоритети в сектора – закрила на децата, образование, социално и икономическо включване, ментално здраве и психологическа подкрепа, както и базови нужди, стана ясно по време на събитието. Последва представяне на платформа за отчет на всички дейности на неправителствените организации, както и обучение за начина, по който се отчитат проектите.

Припомняме, че Община Варна подписа Меморандум за разбирателство и сътрудничество с Върховния комисариат на ООН за бежанците в България през юли 2023 г. ВКБООН е специализиран орган на Организацията на обединените нации, създаден с Резолюция 319 (IV) на Общото събрание на ООН от 3 декември 1949 г. ВКБООН ръководи и координира дейностите за закрила и подкрепа на бежанците по света.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии