Актуални въпроси на висшето образование във Варна ще дискутират ректорите на Варненските университети със зам. министър на науката и образованието

Проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова – заместник-министър на образованието и науката ще вземе участие в работната среща с ректори на висшите училища от Варна на тема – “На фокус – висшето образование във Варна”.

Форумът ще се състои на 5 февруари 2024 година, от 12,30 часа в Зала 1 на Икономическия университет.

Срещата е по инициатива на областния управител професор Андрияна Андреева, а целта е да бъдат дискутирани актуалните въпроси и проблеми на висшето образование.

На форума ще бъдат обсъдени редица конкретни предложения на академичните ръководства, направени в хода на подготовката на работната среща.  Сред тях е възможността за създаване на национален орган за консултация по национални и европейски програми, разработване на дийп-тех лаборатории за демонстрации в реална среда, бизнес трансформацията на висшето образование, въвеждане на национален годишен абонамент за медицинските университети за специфични база данни, които предоставят фундаментални за медицината интерактивни учебници и учебни помагала, покриващи всички области на медицината, за достъп до клинични случаи и подпомагане на клинични решения, както и пълен текстов достъп до общо над 2000 списания на водещи научни издателства в света.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии