Регионална среща на училища-посланици на Европейския парламент във Варна

Регионална среща на училища-посланици на Европейския парламент се проведе за втора поредна година в Първа езикова гимназия във Варна миналата седмица. При откриването на събитието, заместник-кметът Диан Иванов сподели, че е много развълнуван, че присъства не в качеството си на ученик, какъвто е бил в това училище, а вече на заместник-кмет.

Той прочете поздравителен адрес от кмета Благомир Коцев, който също е възпитаник на гимназията. В поздравлението си кметът акцентира на връзката, която гимназията дава на своите възпитаници с Европа. „Темите, които са на дневен ред днес, са теми, които вълнуват всеки европеец – чистотата на въздуха и водите, демократичните ни права, толерантността и помощта, които оказваме на хората в нужда“, посочва Коцев.

Форумът събра над 100 участници от Североизточна България. Разговори по актуалните въпроси за Европа проведоха проф. д-р Ингрид Шикова, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, както и евродепутата Емил Радев.

Целта на програмата за училища–посланици на Европейския парламент е да повиши осведомеността за ролята на Европейския парламент.

Събитието бе организирано от Бюрото на Европейския парламент у нас.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии