Кметът Благомир Коцев поздрави командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов по повод 125 от създаването на щаба

Кметът на Варна Благомир Коцев поздрави командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов по повод 125 от създаването на щаба. Коцев присъства и на официалната церемония за празника, която се проведе в сградата на флота. На нея присъстваха адмирали от запаса и резерва, командири на военни формирования, военнослужещи и цивилни служители. Сред официалните гости беше областният управител проф. Андрияна Андреева.

По време на церемонията се проведе награждаване на военнослужещи и цивилни лица за постигнати отлични резултати и проявен висок професионализъм. Беше направена и кратка историческа справка за първия началник на Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Васил Хитров.

Управлението на флота е създадено на 13 януари 1899 г. с указ № 6 на княз Фердинанд за сливане на командването на дунавската флотилия и на морската част в едно – „Управление на Флота“.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии