„ЧИТАТЕЛница“ представя съвременни български пътеписи във варненската библиотека

На 10 януари Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна посреща Наталия Бояджиева („Лицата на Филипините“, изд. „Ерове“) и Васил И. Попов („Следвайки слънцето. 1311 дни през трите океана“, изд. „Ерове“) в третата среща на клуб „ЧИТАТЕЛница“. Библиотечният дискусионен клуб бързо се превърна в любима инициатива на читателите, а в първия месец от 2024 г. съвременните български пътеписи ще предизвикат участниците да пропътуват четирите посоки на света чрез творчеството на знакови родни автори.

Тази сряда „ЧИТАТЕЛница“ събира двама варненски пътешественици. Наталия Бояджиева, преподавател и журналист на свободна практика, ще представи книгите си „Светлина от Изтока” (с разкази за Китай) и „Лицата на Филипините“. Дискусията няма да пропусне и морските приключения. Васил И. Попов ще разкаже какво е да направиш околосветско пътешествие с яхта за 1311 дни и да прекосиш три океана. През 2020 г. именно книгата му „Следвайки слънцето“ печели наградата „Тинко Трифонов“ за журналистика на морска и ветроходна тематика.

Срещата „С атлас в ръка“ ще представи пътеписи и на четирима от най-популярните съвременни писатели, журналисти и изследователи – Йордан Радичков („Малка северна сага“), проф. Христо Пимпирев („Антарктически дневници“), Изабела Шопова („Подир сянката на кондора“) и Георги Милков („Истории от ръчния багаж“). Чрез творчеството им участниците ще научат не само интересни факти, но и ще открият какви са различните похвати при създаването на пътепис.

Третата среща на клуб „ЧИТАТЕЛница“ отново е с вход свободен за всички желаещи. „С атлас в ръка“ ще се проведе на 10 януари от 18:00 ч. в читалнята „Регионална история“ в Основна сграда на библиотеката (бул. „Сливница“ № 34).

Пълната програма на инициативата е налична на сайта на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – www.libvar.bg.

Предстоящата среща на „ЧИТАТЕЛница“ във Фейсбук: https://fb.me/e/1AU95JPGI


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии