Благомир Коцев: Ще имаме активен диалог с кметовете на селата от общината

Ще имаме активен диалог с кметовете на селата от община и ще подобрим комуникацията на администрацията с тях. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев при първата си работна среща с кметовете на кметствата от общината – Тополи, Казашко, Каменар, Звездица и Константиново.

Населението на селата около Варна нараства с всяка година, а с това се увеличават и нуждите за подобряване на условията за живот на хората, обобщиха кметовете. Те поканиха Благомир Коцев да се запознае на място с управленските им програми и заедно да решават неотложните проблеми. Кметовете настояха  за прекратяване на дългогодишната практика за писане на писма и оставянето им без отговор от администрацията. По думите им, досега е липсвала обратна връзка с Голяма община и те не са получавали информация каква част от техните проекти ще бъдат реализирани.

Изграждането на битова канализация е проблем за три от селата – Казашко, Звездица и Константиново. По технически причини се е наложила  преработка на някои от проектите, а по думите на кметовете, към момента те не знаят дали изобщо се работи по тях. Те посочиха различни административни спънки, забавени съгласувателни процедури и проблеми с финансирането, за които ще търсят диалог с новия кметски екип.

За проблеми с водоснабдяването съобщи кметът на Каменар, като добави, че има некачествени асфалтиране и недовършен участък от канализацията в селото. За запълване на дупки по улична мрежа трябва да се набави достатъчно ресурс, добави още той. Кметът на с. Звездица поиска съдействие за преасфалтиране на 4-километровата отсечка от бившето военно поделение до входа на селото, както и за ремонт на улици, тротоари и бордюри. Селата Константиново и Звездица имат неотложна нужда от разширяване на гробищните паркове, за което, по думите на кметовете, от години търсят финансиране. За ремонти чакат също улици и детски площадки в селата, заявиха те и се обединиха за засилено полицейско присъствие в селата, тъй като настоящите дежурства на районните инспектори са почасови и само в определен ден от седмицата.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии