Почина пианистът Руслан Павлов

Рано тази сутрин, след дълго и тежко заболяване, ни напусна нашият колега Руслан Павлов. Опелото е насрочено за 15 декември, петък, 10.30 ч. в Дома на покойника, Централен гробищен парк, а погребалната церемония ще се извърши от 11.30 ч. в Гробищен парк Тополи.

Руслан остава в паметта ни като прекрасен пианист с огромна музикална култура и човек с фини сетива за високите стойности в изкуството.

Перфекционист, който вгради своя професионализъм в почти всички оперни постановки на варненска сцена от 2014 г. досега, последните сред тях – „Макбет“, „Хитрата лисичка” и “Летящият холандец”.

Автор на аранжименти и съзидател на популярни проекти, като „Танго с Пиацола”, „Магията на киното”, „Музиката на Италия“ и други.

Брилянтен интерпретатор на Концертите за пиано и оркестър на Сергей Рахманинов и Йоханес Брамс с Варненската филхармония.

Творец с мисия, отзивчив колега и безценен приятел – такъв беше и такъв остава за нас Руслан Павлов.

Опитахме се да му помогнем, но не успяхме. А той не забрави с последни сили да ни благодари…

Скърбим за теб, Руслане! И нека нашата обич и почит да те придружават в светлия ти път!

Съболезнования на близките!

От екипа на Театрално-музикален продуцентски център Варна – Държавна опера Варна и ДТ „Стоян Бъчваров“

РУСЛАН ПАВЛОВ (30.01.1976, Варна – 13.12.2023, Варна) завършва с пиано СМУ „Добри Христов“, НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и Висшето училище по музика и сценично изкуство във Франкфурт на Майн. Специализира при професорите Пол Ван – Нес, Оксана Яблонская, Лев Наточенни, Секейра Коста, Жермен Муние, Лазар Берман, Ирина Еделщайн, Херберт Зайдел, Бернхард Ветц. Става лауреат на 11 национални и международни конкурси, сред които двукратно на международните конкурси “Албер Русел” и “Музиката и Земята” – София и “Панчо Владигеров” – Шумен. Печели първа награда в раздел “Камерна музика” и в общонационалния конкурс за млади изпълнители “Jugend musiziert” в Германия.

Изнася концерти със Симфоничния оркестър при НУИ “Д. Христов”, Академичния симфоничен оркестър при НМА “Проф. Панчо Владигеров”, филхармониите на София, Пловдив, Шумен и Варна. Концертира с рецитали в Гърция, Германия, България. В репертоара му присъстват творби на различни композитори, като подчертан афинитет изпитва към музиката на Равел, Скрябин, Брамс, Рахманинов, Прокофиев, Владигеров.

Руслан Павлов дебютира като солист на Варненската филхармония на 16-годишна възраст, за да изгради сериозна пианистична кариера и да се завърне в родния град през 2014 г., като пианист и корепетитор на Държавна опера Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии