По покана на губернатора на нигерийския щат Абия и със съдействието на Посолството на България, екип на ТУ-Варна извърши проучвания (ВИДЕО)

В периода 4-9 декември 2023 г. по покана на губернатора на щат Абия (югоизточна Нигерия) д-р Алекс Отти и със съдействието на Посолството на България в Абуджа екип на Технически университет – Варна в състав: проф. д-р Иван Пачев; д-р Пламена Панайотова; Сергей Димитров; Светослав Карамфилов; извърши проучвания с цел да се съставят планове за развитие на земеделски и животновъдни стопанства около гр. Аба (централна Абия).

По-малко от два месеца след като Тракийски университет – Стара Загора стартира работа по планиране на аграрното развитие на щат Кацина (северна Нигерия) сега започва втори селскостопански проект в Нигерия с експертиза на български университет, с което се затвърждава постигнатият най-широк обхват на двустранното аграрно сътрудничество от 1998 г. насам.

Щат Абия, разположен в близост до ключови регионални сухопътни и морски транспортни маршрути, е богат на ресурси и е един от щатите в Нигерия с най-благоприятни климатични условия за развитие на селско стопанство.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии