Варна кандидатства с два проекта за маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини

С две проектни предложения ще участва Община Варна в новата Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България. Това стана ясно на днешното заседание на Общински съвет – Варна, на което беше дадена зелена светлина за кандидатстване. Решението беше взето с пълно мнозинство от съветниците.

Процедурата е за провеждане на маркетингова политика за рекламиране на туристически услуги по Черноморието, която индиректно да спомогне за повишаване на туристическата заетост. Освен Варна допустими кандидати са още 20 български общини.

Общият размер на средствата за изпълнение на програмата е в размер на 5 млн. лв., осигурени от държавата посредством бюджета на Министерството на туризма. Максималният размер за всеки проект е до 400 хил. лева, от които 60% са безвъзмездна финансова помощ. Останалите 40% от финансирането за изпълнение на проекта се осигуряват под формата на собствено съфинансиране от бенефициента и партньорите му.

„Варна – дестинация на четири сезона – неразкритите съкровища“ и „Варна – магията на морето“ са двата проекта, с които общината ще кандидатства. Предвижда се проектните предложения да бъдат изпълнени в партньорство с концесионера на Летище Варна – Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, и две туроператорски фирми, каквото е условието по програмата. Проектите с индикативна стойност от по 400 хил. лева са за промотиране на дестинация Варна в Германия.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии