Десет души преминаха успешно водолазен курс за напреднали водолази и получиха сертификати

Десет души от град Варна и региона придобиха правоспособност за напреднали водолази и получиха международни сертификати по сертификационната програма SSI (Scuba Schools International). Официалното връчване на сертификатите се проведе вчера, 27 ноември 2023 г. в хотел „Амирал”, конферентна зала.

Всички десет курсиста завършиха успешно обучението, след като изпълниха практически упражнения и положиха тест за придобиване на правоспособност. Курсът се проведе от сертифициран инструктор от Scuba School International (SSI). В обучението взеха участие десет души – три дами и седем мъже. Обучението се реализира в периода 15-24 ноември, в рамките на седем дни и беше разделен в две части – теоритична и практическа.

Основните критерии, по които бяха селектирани 10-те кандидати, бяха да бъдат над 18 години, без значение от пол и раса, етническа принадлежност или сексуална ориентация, физически здрави. Основно изискване към курсистите бе да имат поне 10 водолазни спускания. Под внимание беше взето и желанието им да продължат развитието си в областта на водолазната дейност и рибарската област.

Обучението е по идея на Сдружение „Инициативи за обществено развитие” и се реализира по Проект № BG14MFOP001-4.053-0003-C01, с наименование „Обучение за напреднали водолази с допълнителна квалификация и възможност за трудова реализация”, финансиран по СВОМР на МИРГ „Варна, р-н Аспарухово-Белослав-Аксаково“, финансирана по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Проектът цели да повиши конкурентоспособността в района на местната инициативна рибарска група, като осигури допълнителни умения на завършилите обучението, с помощта на които те ще могат да се гмуркат, да практикуват подводен риболов, рапанолов и други, както и да повишат квалификацията си в областта на водолазната дейност.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии