РЗИ – Варна провери 162 обекта през изминалата седмица, написа 2 предписания и връчи 3 акта

Служители на отдел ДЗК извършиха проверки в 162 обекта, включващи: центрове за работа с деца, хотел, фитнес зала, салони за красота, обществена пералня, обекти за производство и търговия с козметични продукти, игрални зали, гробищни паркове, транспортни средства със специално предназначение, разливочни, ученически стол и ученически бюфет и други.

През отчетния период са изготвени и връчени 2 предписания за хигиенни и противоепидемични мерки.

Във връзка с установени нарушения на здравното законодателство са съставени и връчени 3 акта за административни нарушения на физически лица.

Обработени са и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са осъществени 31 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), аптеки, дрогерии, домове за стари хора и проверка по съхранението и продажбата на лекарствени продукти от лекари и лекари по дентална медицина съгласно Наредба № 5 от 2011 г. Издадени са 2 удостоверения на лечебни заведения, отговарящи на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт и 1 удостоверение за недостатъчност за лекари специалисти. Не са констатирани нарушения. Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в Изпълнителна агенция „Медицински надзор”.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии