Информация към края на работния ден във връзка със ситуацията в област Варна

Информация от комисар  Тихомир Тотев – Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна,

За двата дни, в които ураганът „Фредерик“ вилня из Варна и областта, екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са обслужили 219 ПРОИЗШЕСТВИЯ, ОТ КОИТО САМО 9 ПОЖАРА.

140 СЛУЖИТЕЛИ на Регионалната дирекция са били в окото на бурята, за да помагат на бедстващите хора, да отстраняват паднали дървета и стълбове, да разчистват пътища.

210 ПЪТИ ЕКИПИТЕ на Пожарна безопасност и защита на населението СА РАБОТИЛИ НА ТЕРЕН – спасявали са бедстващи хора от затрупани автомобили.

172-МА ДУШИ, СРЕД КОИТО И ДЕЦА са били извадени от преспите и отведени в кризисни центрове във Аксаково, Вълчи дол, в Провадия. Сред тях граждани на Молдова, на Украйна .

Възрастен мъж с инфаркт е бил отведен до Спешния център.

САМО ДНЕС, дори и след утихване на вятъра екипи на РД пожарна безопасност и защита на населението„ СА ОБСЛУЖИЛИ 37 ПРОИЗШЕСТВИЯ – предимно за паднали дървета и клони, които са затиснали автомобили.

Информация от Явор Пасев – директор на Областно пътно управление – Варна .

За двата тежки за областта дни НАЙ-ТЕЖКА Е БИЛА СИТУАЦИЯТА В ОБЩИНИТЕ АКСАКОВО, ВЪЛЧИ ДОЛ, ДЪЛГОПОЛ, ДЕВНЯ, ВЕТРИНО.

БЛИЗО 40% ОТ НАЛИЧНАТА ТЕХНИКА на областното пътно управление е била на терен в най-тежките участъци.

НАЙ-ТЕЖКО ЗАСЕГНАТ И ЗАСНЕЖЕН БЕШЕ ПЪТЯТ ВАРНА – ДОБРИЧ, – който още днес по обед беше отворен с контролирано движение, тъй като все още машини работят , за да уширят пътя и го направят възможен за двупосочно движение.

Причината да се забави разчистването му са били изоставени от хората автомобили на пътя, което възпрепятства движението на тежките машини.

Продължава почистването на пътя Варна – Добрич, който е частично отворен за движение, като се допускат автомобили само на живеещите в селата в района. КЪМ 15.30 ЧАСА СЕ ОЧАКВА ДА БЪДЕ ПУСНАТО ДВИЖЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ЛЕКИ КОЛИ. ДО ОКОЛО 18.00 ЧАСА ЩЕ ОСТАНЕ ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ПО-ТЕЖКИТЕ АВТОМОБИЛИ.

НАД 10 КОЛИ, СРЕД КОИТО И ТАКАВА С КАРАВАНА, са били зарязани в снега, без да са били потърсени в рамките на два дни, при условие, че е имало техника, с която да бъдат издърпани закъсалите автомобили.

ДО КРАЯ НА ДЕНЯ СЕ ОЧАКВА ПОЧТИ ВСИЧКИ ПЪТИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ ВАРНА ДА БЪДАТ РАЗЧИСТЕНИ И ОТВОРЕНИ ЗА ДВИЖЕНИЕ.         НЕКА ДА КАЖА, ЧЕ ТОВА Е ДОСТА ТЕЖКО И СЕРИОЗНО УСИЛИЕ ОТ СТРАНА НА ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ, ТЪЙ КАТО НА МНОГО МЕСТА В ОБЛАСТТА СНЕЖНИТЕ ПРЕСПИ И НАВЯВАНИЯ НАДХВЪРЛИХА 2 МЕТРА

ДВИЖЕНИЕТО СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ ПО ТРЕТОКЛАСНИТЕ ОТСЕЧКИ В ОБЛАСТ ВАРНА: пътят Ветрино – Калоян,  отсечката  Ветрино – Вълчи дол, пътят Добрич – Суворово и по път Суворово – Аксаково. Ограничен е трафикът на автомобили над 3.5 тона по пътя Аксаковска панорама – Кичево.

Енергоподаване и водоподаване:

До късните следобедни часове ПО-МАЛКО ОТ 10 СА СЕЛИЩАТА В ОБЩИНИТЕ ВЪЛЧИ ДОЛ, СУВОРОВО И ВЕТРИНО, ОСТАНАЛИ БЕЗ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО. Екипи на Енерго – Про работят за възстановяване на електроподаването.

Само едно селище в община Вълчи дол / с.Исеница/ все още е без вода.

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии