Среща между ръководството на Технически университет – Варна и водещи дигитални лидери

Работната среща между доц. д-р инж. Христо Ненов, зам.-ректор „Научна дейност и електронно управление” на Технически университет – Варна и водещи дигитални лидери се състоя на 18 ноември 2023 г. във висшето училище. Тя беше част от програмата на високотехнологичната конференцията Innowave Summit 2023 и се осъществи с любезното съдействие на инж. Димитър Василев, председател на Управителния съвет на Български бизнес форуми и основател на това значимо събитие.

Сред гостите в университета бяха инж. Христо Димитров, председател на Общински съвет – Варна, г-жа Елица Виденова, политически съветник на премиера и на министъра на труда и социалната политика, г-н Матю Крос, автор и главен изпълнителен директор на LeadershipAlliance.com, г-н Влад Стойца, мениджър на корпоративни клиенти за Централна и Източна Европа на Salesforce, г-н Петър Иванов, Sales Program Manager на Google Cloud CEE, г-н Лазар Малаков, ръководител на Meta екип в Aleph – Authorized Sales Partner на Meta в България, г-н Здравко Пешаков, управляващ директор на SAP България, г-н Лари Бийл, основател на фондация Interculture, която финансира проекта Bulgarian Entrepreneurship Center, г-н Мариус Генеа, управляващ партньор на Catalyst Romania и други.

Доц. Ненов приветства гостите и ги запозна с образователната политика на висшето училище, с новите и атрактивни инженерни специалности, с инициативите на ТУ-Варна и взаимодействието между обучение и бизнес.

Фокусът на вниманието на участниците в срещата беше върху важността на образованието на младото поколение в контекста на съвременните интернет технологии и техните умения. Те отбелязаха, че иновациите в сферата са от ключово значение за подготовката на бъдещите лидери и специалисти в областта на технологиите и трябва да се създадат образователни програми, които насърчават младите да развиват умения в програмиране, изкуствен интелект, киберсигурност и други сфери, свързани с технологични иновации. Това не само ще им даде необходимите знания за бъдещата работна среда, но и ще им помогне да бъдат активни участници в разработването на новаторски решения.

По време на интензивните дискусии бяха обсъдени бъдещи стратегически партньорства и бяха отворени врати за потенциални вдъхновяващи сътрудничества между академичния свят и международния бизнес сектор с оглед на създаването на иновативни и устойчиви решения, които ще спомогнат не само за развитието на бизнеса, но и за предаването на нови познания и възможности в образователната среда.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии