Кариерен форум „Дигитализация, иновации и перспективи в корабната индустрия“ в ТУ-Варна

Форумът се проведе на 15 ноември 2023 г. в Технически университет – Варна със съдействието на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт, Кариерен център и Студентски съвет при университета.

Събитието беше открито от доц. д-р инж. Христо Ненов, зам.-ректор „Научна дейност и електронно управление“ на Технически университет – Варна, с думите: „Уважаеми представители на морския бизнес, уважаеми колеги и студенти, искам да ви приветствам за участието ви в поредното събитие за ориентация и бъдещо развитие, организирано от ТУ – Варна и Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт, в което ще се срещнете с експерти от морския бизнес за обмяна на опит и знания… Морският бизнес отдавна излезе от старото понятие за „корабни двигатели и корпуси“, и в момента включва и автоматизации, и сложни електроники. Пожелавам успех на участниците и попътен вятър!”

От името на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт, приветствие към участниците отправи г-н Светлин Стоянов, председател на асоциацията и изпълнителен директор на „МТГ – Делфин” АД. „Фирмите в нашия бранш – корабостроене, кораборемонт, пристанища и други, осигуряват голям приход и предоставят значителни възможности за работа и реализация както за средните, така и за висши кадри. Дигитализацията през последните години претърпя много голямо развитие и днес можем да представим иновациите и възможностите за бъдещите кадри, да предложим стаж и работа.“

Събитието продължи с презентации на дружествата: Корабостроителен и кораборемонтен завод „МТГ – Делфин“ АД, Център по хидро- и аеродинамика към БАН, Кораборемонтен завод „Одесос“ АД и „Булярд корабостроителна индустрия“ ЕАД, както и с разговори и неформални дискусии между работодатели и младежи.

Студентите от всички специалности и професионални направления в университета имаха възможност за директен разговор с представители на бизнеса в търсене на своето бъдещо работно място или стаж, както и за получаване на съвети за успешна професионална реализация.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии