Осъдиха 67-годишна счетоводителка за присвояване на фирмени пари в личната й сметка

Делото бе решено по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение. Подсъдимата 67-годишна жена призна вината си по повдигнатото й обвинение за длъжностно присвояване, осъществено при условия на продължавано престъпление в периода от 2 ноември 2016 г. до 5 октомври 2018 г. във Варна.

През посочения период подсъдимата, в качеството си на длъжностно лице – главен счетоводител на търговско дружество със седалище във Варна, присвоила чужди пари, връчени в това й качество да ги управлява, като се разпоредила с тях в свой личен интерес. За близо две години, подсъдимата многократно отклонявала парични средства, собственост на дружеството, в което работела, като ги внасяла в своя лична сметка. Общата присвоена от нея сума е в размер на около 40000 лева, като длъжностното присвояване е в големи размери.

Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени.

Районен съд – Варна наложи на 67-годишната жена наказание от две години лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, подсъдимата приема да й бъде наложено наказание лишаване от право да заема длъжност счетоводител и друга длъжност, свързана с пазене и управление на чуждо имущество за срок от 2 години, както и да упражнява професия счетоводител, също за срок от 2 години. В нейна тежест са направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии