Две първи места за отбора по медиация на ТУ-Варна в Националното състезание по медиация за студенти

Зорница Хараланова, студентка от трети курс, специалност “Социален мениджмънт”, спечели първо място за медиатор на Петото национално състезание по медиация за студенти, което се проведе на 11 и 12 ноември 2023 г. в Национален военен университет “Васил Левски”. Заедно с нея, Полина Панайотова, студентка от трети курс, специалност “Социален мениджмънт”, и Диляна-Анна Стойчева, студентка от първи курс, специалност “Социална работа при лица с девиантно поведение”, ОКС “Магистър”, спечелиха първо място за отбор по медиация в оспорваната състезателна битка сред 20 отбора в страната.

Те участваха в процедурата по медиация в ролята на медиатор, адвокат и клиент – страна по спора. За своето отлично представяне в двата рунда на състезанието, с получени най-много точки като отбор в разрешаване на гражданско-правни казуси, финалистките на Технически университет – Варна бяха наградени с грамоти и безплатно сертифициращо обучение по медиация, планирано за 2024 г.

Отборът по медиация на Технически университет – Варна бе подготвен от гл. ас. д-р Красимира Георгиева, сертифициран медиатор, и преподаватели от катедра “Социални и правни науки”, с ръководител доц. д-р Тошко Петров и участва във форума със съдействието на Студентски съвет при университета.

Всички те изразиха своята радост и удовлетворение от успешното представяне на студентките и изразиха очакванията си, че следващата година Технически университет – Варна ще има възможност да е домакин на престижното национално състезание по медиация за студенти, организирано от Сдружение “Център за разрешаване на спорове”, София.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии