Стъпка напред към познанието за новата учебна година в СУХНИ „Константин Преславски“

През тази учебна година 2023/2024 г. СУХНИ „Константин Преславски“ спечели нов проект по програма Еразъм+ , Ключова дейност 1 (КД1) – Индивидуална образователна мобилност „Step Forward To Knowledge“ („Стъпка напред към познанието“), договор №. 2023-1-BG01-KA122-SCH-000145822. Периодът на реализация на проекта е 18 месеца (01 ноември 2023 г. – 30 април 2025 г.).

Цел на проекта е да се подобри организацията на учебния процес чрез разнообразни интерактивните методи, интересно и нетрадиционно структуриране на учебните часове за да се улесни разбирането на учебния материал.

Проектът ще предостави възможност на 8 педагогически специалисти да се включат в обучителните курсове “Направете технологията свой приятел!” и “Иновативни методологии и инструменти на ИКТ“, за подобряване на уменията и компетенциите си в областта на технологиите. Считаме, че по-широкото използване на информационните технологии в часовете ще подпомогне приобщаването на учениците в образователния процес и ще допренесе за подобряване на мотивацията за учене и постигане на трайни знания.

Водеща роля при реализирането на иновативните методи на преподаване ще има интеграционният модел на обучение, чиито основни принципи са: екипна работа и сътрудничество (между учениците, между учениците и учителите и между самите учители), интерес, мотивация.

Проектът e съфинансиран по Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии