Наближава финалния срок за смяна на летните гуми със зимни

Законът за движение по пътищата е очертал много ясни законови рамки, в които смяната трябва да бъде извършена. А според него, всички МПС трябва да се движат със зимни гуми в периода от 15 ноември до 1 март. Друго важно уточнение посочено в ЗДВП е, че гумите трябва да са с протектор не по-малък от 4 мм.

Смяната на летните гуми със зимни е важна поради няколко основни причини, особено ако живеете или пътувате в области с по-студени и снежни условия. Ето някои от основните причини за смяна на гумите:

Подобрена сцепляемост при ниски температури: Зимните гуми са специално проектирани, за да осигурят по-добро сцепление на студени и снежни пътища. Техният гумен състав е разработен за да запазва гъвкавостта си дори при ниски температури, което подобрява сцеплението с пътната настилка.

По-добро управление във влажни и снежни условия: Профилът и грайферите на зимните гуми са специално проектирани, за да осигурят по-добро преминаване през снеговалеж и лед. Те също така диспергират по-ефективно вода, като намаляват риска от аквапланинг.

По-добра безопасност: Използването на подходящ тип гуми за сезона може значително да повиши безопасността по време на зимни условия, като намалява риска от пътни инциденти.

Законови изисквания: В някои региони и страни съществуват законови изисквания относно използването на зимни гуми по време на студените месеци или на определени пътни условия. Неспазването на такива изисквания може да доведе до глоби или наказания.

Важно е да се има предвид, че смяната на гумите трябва да бъде извършена своевременно преди настъпването на по-студените условия, за да се гарантира по-добра сигурност и устойчивост по време на зимния сезон.

Ако имате нужда от смяна на летните гуми със зимни, може да се възползвате от услугите на сервиз за гуми RADAR, с адрес гр. Варна, бул. Цар Освободител №345 /Автоцентър ШАМ 3/.

Освен смяна и продажба на гуми, сервизът предлага и услугата хотел за гуми, която може да ви осигури правилно съхранение на вашите зимни или летни гуми, също така и да освободи място в дома ви, което може да използвате за други цели.

Повече информация може да откриете на тяхната фейсбук страница или на телефон +359895840797.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии