Национален турнир по лека атлетика за ветерани във Варна през уикенда

Турнирът ще се проведе в памет на треньора на Националния отбор по лека атлетика и дългогодишен треньор по лека атлетика  в гр. Варна, Майстор на Спорта и Заслужил Треньор Веселин Тончев.

Организатор на турнира е ЛСКВ “АТЛЕТИК 2002” – ВАРНА ,със съдействието на ЛАК “Виктория”– ВАРНА и  с финансовото съдействие на ОБЩИНА – ВАРНА.

Целта на организаторите е да събере на приятелска среща  ветерани–лекоатлети, треньори, спортни деятели и турнирът да стане традиционен и отворен за международно участие. Да се даде възможност на бивши лекоатлети – ветерани и любители да поддържат своята жизненост и повишена работоспособност. Поканват се за участие в турнира активни състезатели ветерани лекоатлети.  В спортноното състезание ще вземат участие около 55 лекоатлети от страната.

Официалното откриване на турнира ще бъде на 4 ноември от 14:00 часа на стадион „Младост“.

V-ят Национален турнир по лека атлетика “Веселин Тончев” ще се проведе в събота на 4.11.2023 год. и неделя 5.11.2023 г. по следната програма:

  1. Бягания и Дълъг скок: Всички бягания и дългият скок ще се проведат на стадион “Младост” в събота, на 4.11.2023 г. от 14.00 до 17.00 часа.
  2. Хвърляния и Висок скок: Всички хвърляния ще се проведат на сектора за хвърляния на Спортен комплекс “Локомотив”, ул.”Академик Андрей Сахаров”14, а високият скок – в зала “Локомотив” в неделя, 5.11.2023 г.от 10.00 до 13.30 часа.

За всички участници организаторите са подготвили дипломи и малък сувенир с логото на турнира. Награждаванията на победителите са след всяка дисциплина.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии