СУ за ХНИ „К. Преславски“ участва в проект по програма ЕРАЗЪМ+

През учебната 2023-2024 година СУ за ХНИ „К. Преславски“ участва в международен проект „ЕКО – ЛОГИКА? Стремеж към природосъобразно отношение към дрехи, храна и отпадъци“ по програма ЕРАЗЪМ+. Партньори са училища от Белгия, Гърция, Естония и Испания.

Проектът е двугодишен и разглежда актуалната тема за екологията – предизвикателства, проблеми и причини.

Целта на проекта да се повиши осведомеността и да се развие екологичната грамотност на учениците, чрез споделяне на добри практики и реализиране на дейности, свързани с развиване на позитивното мислене и отношение на младите хора към  опазване на околната среда и здравословния начин на живот.

В периода 22-29 октомври 2023 г. нашето училище е домакин на краткосрочен обмен по проекта. В него участват 21 ученици и 9 учители от страните-партньори. Учениците ще презентират работа по засаждането и отглеждането на собствена зеленчукова градина. Организирана е и работилница в Дневен център ,,Ривиера”, гр. Варна. По време на обмена учениците ще работят в международни екипи върху създаване на анимация за промотиране на km0 Food & Zero Waste.

Гостите ще посетят природни и исторически забележителности  не само във Варна но и в  региона – солниците в  Провадия, крепостта Овеч, Балчик и Калиакра.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии