Пробация за водач, управлявал мотопед с отнета шофьорска книжка

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение с признание на вината, Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 27-годишен водач,  управлявал мотопед в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството му за управление на моторно превозно средство.

При управление на мотопед „Ямаха“ по ул. „Княз Черказки“ на 24 август миналата година, 27-годишният водач е бил спрян за проверка от полицейски служители. При проверката водачът се легитимирал единствено с лична карта, а справката в информационните масиви показала, че той изтърпява принудителна административна мярка за временно отнемане на шофьорската му книжка, поради извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 3 от Наказателния кодекс.

27-годишният мъж има предходна съдимост. Съгласно параметрите на подписаното споразумение, подсъдимият следва да търпи наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от 6 месеца. Разноските по делото за над 600 лева се поемат от подсъдимия.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии