„Бъдещето на моя град“ – инициатива, която обедини усилията на три институции от местната и държавната власт

Областна администрация – Варна, РУО-Варна и дирекции “Култура и духовно развитие” и “Образование и младежки дейности” при Община Варна, започват реализирането на първата си съвместна инициатива – „Бъдещето на моя град“­. Целта на творческата идея, обединила усилията на институциите е да провокира идеите на младите хора от областта  – ученици /от 7-ми до 12-ти клас/ и със средствата на изобразителното изкуство те да нарисуват мечтата си за своето родно място. Целта е да се провокират мечтите на децата за селището, в което биха искали да учат, да живеят и да се забавляват, и да покажат пъстротата и многообразието на живота в общините от област Варна.

В инициативата вече се включиха 16 училища от различни селища в общините: Белослав, Варна, Вълчи Дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол и Провадия. Организаторите са готови да приемат и други творби, стига да са предадени до 20 ноември 2023 година в общината на населеното място.

Има и друга цел, към която е насочена творческата инициатива. При експониране на творбите младите таланти ще могат да се запознаят с работата на институциите на местната и на държавната власт или културни пространства/институти/, където ще бъдат организирани изложбите.

Младите художници ще участват с до три индивидуални рисунки (размер 35/50 см) или 1 колективно пано (80/80 см), а изобразителната техника е по избор. Творбите на учениците ще бъдат експонирани в пространствата на различни обществени сгради във Варна и областта през м. декември.

С културното събитие „Бъдещето на моя град“ се поставя началото на серия общи инициативи между институции на местната и на държавната власт, свързани с културни и образователни дейности, насочени към младите хора от областта.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии