49 училища участват в Общинските ученически игри 2023/2024

Започнаха състезанията от Общинските ученически игри 2023/2024 г., съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. 49 училища са заявили участие, като децата са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета. Спортовете, заложени в програмата, са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, бадминтон и тенис на маса.

Вече стартираха срещите от турнира по футбол, който тази година се играе по правилата на футбол 7 – утвърдена форма за подготовка на играчи до 12-годишна възраст. Този месец се играят и срещите по волейбол за 5-7 клас при момичетата. През месец ноември ще започнат и състезанията по волейбол за големите ученици и баскетбол за всички възрастови групи.

Организатор на игрите е дирекция „Спорт“ в Община Варна, която осигурява и предметни награди за победителите – купи, медали, спортни пособия и грамоти. Всички училища победители по видовете спорт продължават за областните състезания през месец март 2024г. Състезанията са  част от спортния календар на МОН, ММС и Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия спорт.

Пълните програми за срещите може да намерите на www.sportvarna.com


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии