„Задържане под стража“ за мъж, обвиняем за продажба на дрехи и обувки с емблеми на световни търговски марки без разрешение

„Задържане под стража“ по искане на Районна прокуратура – Варна за 36-годишен мъж, обвиняем за това, че използвал с цел търговия дрехи и обувки, носещи емблеми на световни марки, обект на изключително право без правно основание за това. М.П. заедно с неговия баща – П.П. (66 г.) са привлечени като съучастници в извършваното престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК.

Нерегламентираната дейност била осъществявана през онлайн базиран магазин за дрехи, обувки и аксесоари, а търговията се реализирала с помощта на куриерски фирми. В хода на специализираната полицейска операция, реализирана на 18 октомври 2023 година, били извършени претърсвания и изземвания на два адреса и в два леки автомобила. В склад, намиращ се във варненско село, били намерени над 5600 артикула – дрехи и обувки, с поставени световноизвестни търговски марки, за които не било установено изрично съгласието на носителите на правата върху търговските марки и без правно основание да бъдат използвани. Иззети са и преносим компютър и други електронни устройства.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд  в града.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии