Национална научна конференция “Правото и бизнесът в съвременното общество” в ИУ – Варна

На 19.10.2023 г. от 9.30 ч. в зала 1 на Икономически университет – Варна и чрез видеоконферентна връзка (в Google meet http://meet.google.com/kme-raro-xnn)  ще се проведе национална научна конференция на тема “Правото и бизнесът в съвременното общество”. Форумът е организиран от катедра „Правни науки“ на Икономически университет – Варна.

Пленарни доклади ще представят:

Ø  проф. д.-р Стефка Наумова, ИДП при БАН, Функционални характеристики на правното съзнание в контекста на релацията между правото и бизнеса;

Ø  съдия Ангелина Лазарова, Апелативен съд – Варна, Диалогът между алгоритми и параграфи – дигитална трансформация на съдебните системи и охраняване ценностите на правораздаването.

Събитието следва да постави на полето на теоретичната полемика и практическите предизвикателства най-актуални теми в сферата на правото и бизнеса.  Очаква се да бъдат представени доклади от практици и учени с интерес към проблематиката, които да провокират интересни и ползотворни дискусии за решаване на  предизвикателствата –  правни, икономически и социални.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии