Два дни експериментална музика в ReBonkers vol.2

В предпоследния уикенд на месец октомври, в пространство ReBonkers се заформя втори мини-фестивал за експериментална електронна музика. Нямаме предвид така наречените “рейвове”, а вечери на вникване в световете, които само сетивото на слуха може да създаде и сподели с публика. Тази бързо развиваща се сцена е едно проучване на възможностите при създаването на музика и звук, а участниците ни тези две вечери са безспорно опитни гидове в това пътешествие!

на 20 Октомври от 20:00 часа ReBonkers ще посрещне дуото ‘trohi’. Публиката на ReBonkers ги познава още от миналия ноември, когато преобразиха бункера в нов свят със своя експериментален музикален пърформънс, а през юли тази година се включиха в изложбата e-valuation 3.0 с аудиовизуалната инсталация New gods/new rituals. Дуото е известно с нетипичните си подходи, изненадващи фрагменти и способност да изпълнят едно пространство със звук така, че публиката да се озове в един друг свят.
‘trohi’ са представители на растящата българска сцена за експериментална електронна музика, но не си представяйте “купон” – става дума за изкусителна среща с един нов свят, пълен със звук, форми и променливи като цветовете на морето настроения.

На 21 Октомври, от 18:00, в ReBonkers ще отпразнуваме 20 години от появата на българския интернет лейбъл Jisatsuken, стартове точка за много от големите имена на българската цена вмомента като Иван Шопов, DJ King и други.

Jisatsuken е активен между 2003 и 2015 г. и скоро след появата си бързо се утвърждава със своя мек, емоционален и подчертано интровертен стил, привличайки артисти със сходни ценности и звучене от всички краища на страната. В ядрото на лейбъла са варненските агенти и близки приятели Nisho, rэs и Мloski. Логото е вдъхновено от кучето на Nisho – добермана Норма и шегата, че това е музика, на която и куче би се самоубило. Това специфично чувство за хумор и самоирония, както и споделеният интерес към японската култура и традиционни изкуства водят до напълно измисленото име Jisatsuken (自殺犬).

На това събитие ще представим и слушаме новото им издание – компилацията “Kokaku 3”, която представя електронна музика от български артисти и която ще бъде достъпна за свободно слушане и безплатно сваляне.

Събитието ще има официално продължение от 23:00 в клуб Cymatic, където зад пулта ще са DJs Jijo и Peter Skoog.

Програмата на пространство ReBonkers се осъществява с подкрепата на Национален Фонд “Култура”, Община Варна чрез дирекция “Култура” и фондация Зингер-Захариев.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии