Акция на полицията във Варна за неутрализираме организирана престъпна група, занимавала се с търговия с технологии с двойна употреба

Главният секретар на МВР, заедно със зам.-главния прокурор Мария Павлова, председателя на ДАНС Пламен Тончев и окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева, дадоха подробности по проведеното съвместно разследване.

Заедно –  правоохранителни органи на държавата – отделните структури на МВР в тясно взаимодействие с колегите от  ДАНС, Окръжна прокуратура – Пловдив  и Върховна касационна прокуратура  успяхме да локализираме и неутрализираме организирана престъпна група, която се занимава  с търговия с технологии с двойна употреба –  военни продукти без разрешението и без лицензионна дейност. Според данните до момента тези стоки са били търгувани и изнасяни за военните действия, които се провеждат на територията на Украйна. Задържани са 12 участници в престъпната схема – петима от тях чужденци, от които трима граждани на  Руската  федерация, един на Албания и един на Беларус, уточни главният секретар на МВР гл.комисар Живко Коцев.

Действията по разследването са проведени на териториите на София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Иззети са множество веществени доказателства, относими към  престъпната дейност  на задържаните.

Операцията е проведена в координация с няколко партньорски служби. Петима от задържаните са привлечени като обвиняеми от Окръжна прокуратура – Пловдив.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии