Готова е здравната карта на Област Варна

Под председателството на областния управител професор Андрияна Андреева, Комисията за изработване на областна здравна карта прие окончателния вид на документа. Съгласно утвърдената от МЗ методика и в съответствие  с  изискванията на Закона за лечебните заведения, комисията събра и анализира огромна по обем статистическа информация за актуалното състояние на здравната мрежа в областта и на предоставяната здравна помощ.

На анализ и оценка бяха подложени потребностите от спешна, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ и достъпа до медицинско обслужване на населението, живеещо на територията на област Варна /430 837 жители/ , както и на тези в труднодостъпните и отдалечени райони. Целта на Областната здравна карата е структурата на здравната мрежа да се адаптира към потребностите на населението и да гарантира на всеки български гражданин равнопоставен достъп до здравни услуги.

Предложението за новата здравна карта на Област Варна, заедно с придружаващия анализ и статистическа информация вече е изпратен в Министерството на здравеопазването. На базата на областните здравни карти то ще изготви Националната здравна карта.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии