Варна се включва в Световния ден на ходенето

БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ съвместно с ОБЩИНА ВАРНА и Министерството на младежта и спорта организират за 31-ти пореден път СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 2023 –национална спортна проява в цялата страна. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2023 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.

Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Трасето и маршрутите за ходенето са  достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

В град Варна Световния ден на ходенето ще се проведе на 07.10.2023 г.в местност Аладжа манастир. Каним всички Вас да се включите активно в мероприятието. Сборен пункт на последната спирка в жк.Виница на автобусна линия №31 в 10.00 часа на 07.10.2023 г. Организиран е пешеходен поход с водач до Ковшак чешма. След активното ходене за участниците на място се организира пикник за отдих и теглене на томбола с награди.

Денят на ходенето се провежда във Варна за 31 пореден път. В него вземат участие ученици и граждани на Варна. Провежда се съвместно с туристическите дружества в гр.Варна. Традиционно всяка година се включват около 100 човека.

Всяка година се организира поход по различна дестинация. Досега се е ходило до Ковшак чешма,Черноморец, Джанавара в Морската градина.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии