Условно наказание за неправоспособен водач, управлявал „Ауди“ с чужди регистрационни табели и под въздействие на наркотик

Случаят е от месец декември 2021 г. При управление на автомобил „Ауди“ в квартал „Чайка“ във Варна, в следобедните часове на 23.12.2021 г.,  подсъдимият бил спрян за проверка от полицейски автопатрул. Тогава се установява, че 24-год. младеж е неправоспособен водач, а поставените регистрационни табели на шофираното от него МПС  несъответствали на марката на колата и номера на рамата. Оказало се, че броени месеци преди това подсъдимият е  засичан да управлява отново без шофьорска книжка, поради което с принудителна административна мярка табелите са били отнети и колата е била със служебно прекратена регистрация. Междувременно, подсъдимият по неустановен начин се сдобил и монтирал върху автомобила си регистрационни табели, предназначени за друго превозно средство и обявени за издирване от полицията. Освен това, при взетата кръвна проба  на водача се установява, че той е шофирал след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

24-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Делото приключи днес с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 1 и ал. 2, както и по чл.343б, ал.3 от НК, бяха определени отделни наказания. 31-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях – една година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Към така определеното общо наказание, съдът присъедини и наказание глоба в размер на 1000 лева. В тежест на подсъдимия се възлагат и направените разноски по делото. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии