29-годишен бе осъден за кражба при продължавано престъпление на марков алкохол от супермаркет

По силата на постигнато между страните и одобрено в  съдебна зала споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание „пробация“ за срок от 12 месеца. За този период той следва да провежда задължителни срещи с пробационен служител и да се регистрира задължително по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично.

Самата кражба е осъществена в условия на продължавано престъпление, с три отделни деяния, извършени по идентичен начин и през непродължителен период от време – от 14 до 28 януари тази година. На три пъти през този период от един и същ супермаркет във Варна подсъдимият отнел общо 8 бутилки с марков алкохол – уиски и мартини, които скривал в раницата си и минавал през касовата зона, като там единствено заплащал само дребни покупки с незначителна стойност. Общата сума на откраднатия алкохол е за близо 300 лева. След разкриването на липсите и преглед на записите от видеоохранителните камери в магазина, били установени трите идентични кражби и уведомена полицията.

Причинените от деянието имуществени вреди към момента са възстановени. В тежест на подсъдимия са и сторените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии