Най-влиятелният световен фестивал за дизайн на герои и персонажи ПИКТИОПЛАЗМА за първи път в България

След броени дни Варна посреща артисти, дизайнери, художници, аниматори, скулптори и любители на изкуството на първото българско издание на най-влиятелния световен фестивал за дизайн на герои и персонажи PICTOPLASMA x Bulgaria. Независимото пространство за съвременно изкуство ReBonkers ще е домакин на форума, организиран от сдружение StandArt, на 23 и 24 септември. Ето и 5 причини да отскочиш за един дълъг уикенд до морето.

1. Срещни се на живо с изключителни български съвременни артисти

Като лектори ще видиш и чуеш Никола Радулович, Алина Папазова, Рин Ямамура, Калоян Илиев – Кокимото, Иван Попов – Заека и Юнал Зобу. Те ще разкажат що е то character design в различните му арт проявления и ще покажат своя творчески процес във филмова анимация и дигитално изкуство, 3D визуализация, куклена сценография, илюстрация, скулптура и арт инсталация. А основателят на международното издание на PICTOPLASMA Питър Талер ще даде официалния старт.

2. Експериментирай със стрийт арт, текстил, хартия, илюстрация и stop motion в творческите работилници на PICTOPLASMA x Bulgaria

Вторият форумен ден отваря вратите на менторски работилници. Виктория Георгиева – MOUSE ще те преведе през процеса на сътворение „в и чрез“ градската среда, а с Калоян Илиев – Кокимото ще създаваш заедно илюстрации с герои. Ина Валентинова ще покаже различни техники при правенето на нашивки, а Цветана Недева – Kinderlist ще извърви с теб пътя от лист хартия до stop-motion филм.

3. Изживей последните дни на лятото на точното място – край морето

Какво по-хубаво от това да си край морето в последните дни на лятото, когато жегите и навалицата ги няма. Има само спокойствие, цветове и преживявания с дъх на море и шум на вълни.

4. Запълни дългия празничен уикенд с творческо вдъхновение и арт хора

Варна е винаги добра идея за дълъг уикенд – морска, пъстра и с безброй културни събития. Този уикенд арт срещата е в ReBonkers на PICTOPLASMA x Bulgaria. Ще се впуснеш в приказния свят на дизайна на герои заедно с други арт хора, ще се вдъхновиш от прожекции от официалната селекция на фестивала в Берлин, ще твориш.

5. Танцувай, заобиколен от изкуство

PICTOPLASMA x Bulgaria 2023 се случва за първи път и заслужава да се отпразнува подобаващо! Не пропускай откриването на нашата изложба “Герои” с участието на 30 съвременни артисти от цялата страна, а след това танцувай под звуците на retro electro, pop-kitsch, breakbeat, indie dance и dark disco заедно с неотразимата Julieta Intergalactica.(вход свободен!)

PICTOPLASMA x Bulgaria 2023 се осъществява с подкрепата на Община Варна и Национален фонд „Култура“ по програма „МОБИЛНОСТ И РАЗВИТИЕ“.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии