Откриха учебната година в ОУ “Йордан Йовков”

Първият звънец удари за учениците на ОУ „Йордан Йовков“ на 15 септември в 9:00 часа. По традиция знамето на училището бе внесено тържествено, a националното знаме бе издигнато под звуците на българския химн.

Директорът на училището г-жа Златка Милкова приветства гостите и прочете поздравителен адрес от името на г-н Иван Портних – кмет на Община Варна. Тя пожела на учителите и учениците заедно да творят и да постигат високи резултати, а на родителите – да се гордеят с успехите на децата си.

Г-жа Милкова прочете благодарствено писмо от името на семейство Андронови, които отправят своите благодарности към Мартин Мирзовски, Деян Христов и Калоян Славчев, ученици от 7. б клас, за доброволната им помощ при почистването на междублокова градинка от боклуци и начупени мебели. Част от писмото гласи:

„Скъпи деца, вие и хора като вас сте вярата и надеждата ни за по-добро утре! Бъдете здрави, активни в добрите дела и водете след себе си и другите деца.“

Празникът продължи с музикална програма с участието на ученици от училището. Преди първокласниците да пристъпят прага на училището, г-жа Златка Милкова официално откри новата учебна година, плисна менче с вода по стар български обичай, а учителката Маринела Генова поведе първата редица с най-малките ученици на училището.

Отец Георги освети класните стаи в училището и така бе дадено началото на новата учебна 2023 – 2024 година.

Гост на откриването на учебната година бе г-жа Кремена Йорданова – главен експерт “Финанси”, Община Варна.

Поздравителни адреси училището получи от:

  • проф. Галин Цоков – министър на образованието
  • г-н Иван Портних – кмет на Община Варна
  • г-жа Лилия Христова – Директор „Дирекция образование и младежки дейности“, Община Варна
  • д-р Ирена Радева – началник на РУО, Варна
  • г-н Тодор Балабанов – Общински съвет, Варна


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии