Варна се включи във форума Placemaking Connected: Bulgaria

Ралица Герасимова, зам.-кмет по културата в Община Варна, се включи в първия национален форум Placemaking Connected: Bulgaria – за създаване на места чрез общности.

Организатори на събитието, което се проведе в София, са ГРАДОСКОП и BG Бъди Активен. Това бе първа официална среща на български организации, институции и екипи, които работят със съвременни и иновативни процеси за подобряването на публични пространства с активното участие на гражданите. Ралица Герасимова участва в панела “Как да работим по-добре заедно? Как местната власт подпомага инициативите?”, по време на който бе обсъдена ролята на местната власт като медиатор между обществото и развитието на градска среда.

Разгледани бяха примери от София, Бургас и Варна, представени от Сдружение Таляна, Пространствата на Варна, както и местния екип на BG Бъди Активен. Сред участниците бяха още Здравко Здравков, главен архитект на София, Станимира Христова от София План, Мария Бадева – архитект и младежки делегат към ООН 2021-2022;  арх. Емил Бурулянов, Посока Бургас и други.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии