Районен съд – Варна взе мярка за неотклонение спрямо 27-годишен, привлечен като обвиняем за кражба от автомобил

Съдът разгледа внесено искане от Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение по отношение на 27-годишен мъж, спрямо когото е предявено обвинение за извършена през нощта на 3-ти срещу 4-ти септември т.год. кражба на вещи от паркиран в кв. Аспарухово лек автомобил. При посегателството против собствеността са били отнети инструменти, дрехи, обувки, стек цигари и различни аксесоари. По отношение на 27-годишния обвиняем деянието се явява осъществено в условия на опасен рецидив.

Като разгледа събраните до момента материали по досъдебното производство, Районен съд – Варна намери, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието. Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността, като настоящото деяние се явява реализирано малко след освобождаването му от затвора, което обосновава наличие на реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление. Предвид характеристичните данни и степента на обществена опасност, съдебният състав счете, че адекватна мярка за неотклонение спрямо него се явява най-тежката – „задържане под стража“.

Определението по наложената мярка за процесуална принуда подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делото пред ВОС бе насрочено за 15 септември т.год. от 10 часа.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии