Премиерният за България мюзикъл „Семейство Адамс“ гостува във Варна на 2 септември

Oпера Пловдив представя премиера на бродуейския мюзикъл „Семейство Адамс“ на 2ри септември в Летен театър Варна. Най-мрачното семейство на Америка се развихря в хитовата музикална комедия за любовта, семейството, доверието и израстването… с трогателен и разтърсващ обрат. “Семейство Адамс” е с музика и текстове от Андрю Липа и сценарий от Маршал Брикман и Рик Елис. След множеството филмови и телевизионни адаптации, това е първото и единствено сценично представление, базирано на героите. Премиерата му на Бродуей е през 2010, когато печели редица престижни награди.

Спектакълът е с режисьор Петър Одажиев, диригент е Вилиана Вълчева, сценограф – Петко Танчев, костюмите са на Николина Костова – Богданова, хореограф е Амедео Джунта, художник на осветлението е Васко Лисичов, а диригент на хора е Цветан Цветков. Преводът на текста и на песните е на Цветомира Цонева. В образите влизат солистите Юлия Йорданова – Керана, Евгений Арабаджиев, Калина Костова, Цвети Пеняшки, Димитър Ангелов, Матей Минчев, Николай Бачев, Даниел Русев, Марияна Панова, Виктор Ибришимов и Мария Атанасова заедно с хор, балет и оркестър на Опера Пловдив.

Режисьорът Петър Одажиев подготвя една добронамерена пародия на черната комедия с намигване на базата на рисуваните герои, които са популярни по целия свят и които носят своята характерна натовареност. Историята на мюзикъла поставя тези известни персонажи в нова ситуация – порасналата Уенздей се влюбва в „нормално“ момче и призрачното имение преживява кошмар. Постановъчният екип стъпва на музикалната драматургия като водеща и подчинява всичко на нея – актьорите, хореографията, преливането на мапинга, движението на декора.

Сценографът Петко Танчев ще използва точен мапинг по архитектурата на Летния театър, за да го превърне в мрачния дом на семейство Адамс, в гробище или среднощна градина. За първи път в постановка на Опера Пловдив се използва и изкуствен интелект, за да се генерират елементи от мапинга по описанието на отделните сцени в мюзикъла.

Амедео Джунта включва модерни танци стил Бродуей, елементи от Боб Фоси и джаза, за да създаде хореография, която изпълва с енергия иначе мрачното Семейство. Танците в постановката представляват “декорацията” на сцената и са контраста между костюмите и сценографията, а на финала зрителите ще се убедят, че това Семейство от отвъдното, всъщност е много по-живо от нормалните семейства, просто по различен начин….

Спектакълът се осъществява със съдействието на „Софийски музикален театър“.

Билети се продават в мрежата на Ивентим и касата на ФК.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии