Община Варна осигурява диетична храна за 130 деца до 3-годишна възраст

3400 деца са активните абонати, записани в електронната система за продажба на ваучери за храна на общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“ към месец август. С внедряването на системата в началото на месец юни, броят на децата, ползващи услугата на детските кухни, се увеличи, отчитат от предприятието.

Комплексът приготвя храна за децата от 10-месечна до 3-годишна възраст, съобразно изискванията за рационално и диетично хранене в кърмаческа и ранна детска възраст. Храната се приготвя в кухненските блокове на 12 ясли, за децата посещаващи детски заведения и в три детски кухни, за малчугани, които не посещават детски заведения.

За периода 01.06.2023 г. до момента среднодневно през работните дни храна получават 2 400 деца, а в събота и неделя – 1 800. През същия период е приготвена храна и за деца със специфичен режим на хранене, по четири предварително утвърдени диетични менюта – общо за 130 малчугани. Осигурява се общ режим на хранене в детските ясли среднодневно за 1 100 деца и в  яслените групи на детските градини, среднодневно за 380 деца. През летния период, не се наблюдава спад в броя на децата в детските ясли и яслените групи на детските градини, ползващи услугата хранене, посочват от Комплекса за детско хранене.

Служители от предприятието, в рамките на работното време, са на разположение, за въпроси, сигнали, продажба и др. Повече информация на адрес: https://opkdhvarna.com/


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии