Изграждат шест нови парка и екопътеки в общинските гори на Варна

Шест нови парка ще бъдат изградени на територията на Община Варна. За целта са заложени средства за проектиране и изграждане в районите Младост 1, Младост 2, парк „Република“ – във „Възраждане“, парк „Кайсиева градина“, парк „Цветен квартал“, както в парк до ул. „Ал. Стамболийски“ в кв. „Чайка“, който проект ще бъде актуализиран.

Всички проекти ще бъдат подложени на широко обществено обсъждане, съобщи днес кметът на Варна Иван Портних. По думите му ще се работи и по облагородяването на парк „Жеравен връх“ (до езиковите гимназии), след внимателно обследване на собствеността на терена.

Паркови зони ще бъдат изградени в селата, които са на теорията на община Варна. Ще се работи и в посока развитие на екопътеки и туризъм в общинските гори, които са над 2000 декара, заяви Иван Портних.

В програмата за есенно и пролетно залесяване се планира засаждане на дървета по основни улици и паркове във Варна. Ще бъде направен пълен преглед на всички залесителни мероприятия, свързани с реализацията на проекти и подмяна на дърветата във всички райони на града. Поетапно след приключване на основните строителни дейности по райони, нашата задача и цел възстановяване на зелените площи в междублоковите пространства, обясни кметът.

Община Варна работи и по проекти за енергийна ефективност на сгради общинска собственост – фотоволтаични системи и системи за инсталиране на водородно-кислородна смес към горивния процес на котелни инсталации.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии