Представяне на фотокнигата на Матю Никол и поп-ъп изложба в ReBonkers

В края на август, заедно с Матю Никол, ПУК! ще гостува на ReBonkers във Варна, пространство за съвременно изкуство и бивш склад за боеприпаси от османско време. В петък, 25 август, от 18:00, авторът ще представи книгата в разговор с публиката. По време на събитието ще можете да се почувствате като истински войник и да опитате лабораторна храна, предназначена за френската армия, която трябва да приготвите сами. Порционите са ограничени, но ако останете гладни – ще можете да закупите книгата от полевия щанд на ПУК! в ReBonkers.

Книгата вклюва и кратък речник на някои от термините, използвани в текстовете към фотографиите. Той описва основните съставки на типичното войнишко меню и про-
следява новите технологии, с помощта на които хранително-вкусовата промишленост произвежда и доставя тези дажби. Както често се случва, нововъведенията разрабо-
тени от американската армия намират множество приложения в цивилния живот и много от тях попадат по рафтовете на съвременните супермаркети.

Книгата Better Food For Our Fighting Men е номинирана за наградата за фотокниги Prix du Livre 2023 на фестивалa Les Rencontres d‘Arles, Франция.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии