Общински детски комплекс посреща скъпи гости от Виена за среща на родна земя

ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, има удоволствието да е домакин на традиционната среща на родна земя на  Българската културно-просветна организация „Св. св. Кирил и Методий“ – Виена.

Организацията е създадена през далечната 1945г. в австрийската столица, водена от идеята за обединяване и поддържане на българския дух зад граница. С богата история, традиции и все повече разрастващи се звена, организацията успява да държи българските граждани будни и им дава възможност да се изявяват активно.

Литературен кръжок, читателски клуб, певчески хор, театрална група, фолклорна група, творческо ателие, са само част от  по-главните направления,  активно функциониращи под шапката  на организацията.

Срещата на родна земя ще се състои на 18 август, петък, от 16 ч. в Младежки дом – Варна.

Програмата е богата  и ще предложи на своите гости както вълнуващи текстове, прочетени от изявени участници в литературния кръжок, така и богата концертна програма с участието на певци и музиканти от Варна и Виена.

Гостите от Виена ще зарадват варненската публика с изпълнения на откъси от популярни опери и мюзикъли, както и изпълнение на цигулка.

От страна на домакините от Общинския детски комплекс ще участват представители на литературен клуб “Касталия“, вокален ансамбъл „Звездни струни“ и фолклорен ансамбъл „Българче“.

Входът е свободен!


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии