Частично бедствено положение е обявено на територията на община Дългопол

Вследствие на ураганния вятър преминал през град Дългопол от 03,00 часа на 16 август 2023 година са изкоренени и изпочупени клони на дървета, отнесена е част от покривната конструкция на Читалище „Никола Й. Вапцаров – 1896“, разрушени са покриви на много жилищни сгради и стопански постройки. Тези обстоятелства могат да причинят опасност за живота и здравето на населението на града.

Поради тази причина и на основание чл.44,ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.49, ал.1 от Закона за защита при бедствия, със Заповед №961/16.08.2023 год., от 05,00 часа тази сутрин кметът на Община Дългопол Георги Георгиев е обявил частично бедствено положение на територията на град Дългопол и община Дългопол.

За овладяване на бедствието и пораженията от ураганния вятър ще бъде свикан Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, ще бъде приведен в изпълнение и Общинския план за защита при бедствия, а при необходимост ще бъде въведен в изпълнение и план за евакуация на застрашеното население.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии