Как мокасините допълват визията с дамски поли и рокли?

Независимо дали присъстват във вашия гардероб, мокасините са обувки, които заслужават внимание. Особено в комбинация рокли и поли. Защо? Отговорите четете в статията.

Не може да се отрече, че мокасините са идеалният вариант, когато става дума за многофункционалност, лекота и удобство. Този вид дамски обувки са сред най-популярните през последните години, а сред огромните им предимства е фактът, че – стилни и адаптивни – те са незаменими в ежедневието. Лежерното им излъчване обаче съвсем не изключва възможността да се използват и за по-официални случаи, и за работни срещи и непредвидени пътувания.

Ако търсите класически, тип мокасини дамски обувки, може да се спрете както на модел от утвърден, луксозен бранд, така и на нещо, по-скромно, но далеч не по-некачествено. Важното е как ще съчетаете с дрехите си тази удобна и донакъде непретенциозна обувка, така че да получите незабравим ефект и да изразите максимално добре своя стил. Преди това обаче, нека погледнам назад, за да разберем как тестът на времето е превърнал мокасините в един от най-успешните видове обувки изобщо.

Откъде произлизат мокасините?

Смята се, че самата дума „мокасини“ идва от език на индианските коренните племена в Северна Америка. И, да, означава „обувки“. Но историята на този вид леко „облекло за краката“, а именно обвивка от парче кожа отстрани и отгоре, може да се проследи чак до древен Вавилон, тоест около 1600 години преди Христа. Гениални и прости, мокасините са предпочитана обувка и днес, когато разновидностите в онлайн магазините са безкрайни.

Мокасините могат да се съчетават безпроблемно с най-разнообразни тоалети. Велурени, от плат или от лъскава еко или естествена кожа, снабдени с леки подметки или с дебели платформи с грайфер, тъмни или в светли, летни цветове – изборът на модели е огромен.

Какъв модел мокасини се съчетава с пола?

Тъй като са предимно ниски обувки, обикновено без ток или със съвсем лека извивка, мокасините не се съчетават толкова добре с къси или впити дамски поли. По-удачен избор са дългите до земята или 3/4 поли, стеснени в кръста, които се разширяват към глезена. Миди полите и плисетата също са подходящ вариант, дори ако залагате на по-тежки мокасини с платформи.

Дънковите модели също са добър избор – просто добавете тениска с интересен принт, обуйте кафяви мокасини и сте готови за пролетно-летни, а за защо не и за есенни приключения, особено ако добавите преходно яке или ефектно наметало. Винаги ефектна е комбинацията от черни мокасини, карирана пола в черно и червено, втален топ и леко сако.

Пасват ли си добре мокасините с рокли?

Мокасините определено са добър избор, когато искаме да облечем любимата си лятна рокля. Неостаряващият дизайн на този тип обувки ги прави особено подходящи за различни рокли – както едноцветни, така и ярки модели с флорални мотиви. Леките, въздушни модели рокли са в чудесна комбинация с едноцветни мокасини от еко кожа. Съветът на стилистите е да търсите контраст, например черни мокасини с бежова рокля с червени мотиви.

Ако сте на ваканция и искате да постигнете „бохо“ елегантност – съчетайте бяла туника с бродирани елементи с тъмнозелени или кафяви велурени мокасини с ниска подметка. Класическите вталени рокли дамски списания описват като задължителни за гардероба на всяка дама, но вместо тънки токчета, помислете за комбинация с мокасини, особено ако заложите на по-масивни модели на платформи.

И накрая, не забравяйте, независимо с какво и как съчетавате вашия нов чифт мокасини, единственото условие е комбинацията да ви харесва и да ви носи увереност. Останалото е ясно – удобно, дори много удобно ще чувствате на всяка крачка.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии