За втори път Апелативният съд потвърди задържането под стража на младеж, държал 4 вида наркотици

Варненският апелативен съд отхвърли жалба срещу определението на Окръжен съд – Варна, с което е било потвърдено задържането под стража на мъж, обвинен в държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества. Радомир И. е бил задържан в началото на юни. От дома на 22-годишния мъж били иззети 592.83 грама марихуана, 11,67 грама кокаин, 0.38 гр. метаамфетамин, 0,26 гр. екстази и електронни везни.

Прокурорът акцентира на значителното количество наркотици и на данните за разпространителска дейност, която няма инцидентен характер. А защитата – на това, че двумесечният престой в ареста е довел до осъзнаване на грешката, допусната от младежа.

Като разгледа доказателствата, въззивната жалбата и изслуша становищата на страните, Апелативният съд не намери основания да промени мярката за неотклонение на обвиняемия. И този съдебен състав прие за обосновано предположението, че Радомир е съпричастен към престъпната дейност, в която е обвинен. Отчетени бяха количествата и разнообразните видове на иззетите наркотични вещества, както и данните за разпространение. На този етап не е овладяна опасността при по-лека мярка младият мъж да извърши престъпление. Дейността е осъществявана от дома му, което прави нецелесъобразен домашния арест. Затова и мярката за процесуална принуда следва да остане задържане под стража, реши Апелативен съд – Варна.

Определението не подлежи на обжалване.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии